W przypadku gdy musisz dokonać zmiany w zakończonej wizycie, na przykład w celu doliczenia rabatu, albo sprzedaży produktu możesz przywrócić wizytę za pomocą przycisku widocznego w szczegółach wizyty:

Następnie możesz ponownie zakończyć wizytę, uwzględniając wprowadzając żądane zmiany.

Aby dodać zdjęcie do wizyty nie musisz jej przywracać - funkcja dodania zdjęcia znajduje się bezpośrednio w oknie zakończonej wizyty.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?